DOMEIN HOLSET

Nabij het drielandenpunt lag een in onbruik en verval geraakt boerderij-ensemble te wachten op een bij deze tijd passende bestemming. Die is gevonden in een combinatie van elkaar versterkende functies: een wijngaard met proeflokaal, wonen, bed&breakfast, bakkerij, tentoonstellings- en o.a. cursusaccomodiatie.

De boerderij ligt met de  formele voorzijde prominent aan het dorpsplein.De achterzijde is gericht op het prachtige golvende Zuid-Limburgse heuvellandschap. Tussen de gebouwen is een prettige cour ontstaan.

Met behoud en versterking van bestaande architectonische en historische kwaliteiten zijn het hoofdgebouw en de bijgebouwen op ecologische wijze gerenoveerd en uitgebreid. De uitbreiding is vrijwel volledig uitgevoerd met circulaire bouwmaterialen als hergebruikte veldbrandstenen, eikenhout, houtvezelisolatie, leemstuc e.d.

 

zie ook: www.domeinholset.nl

 

Opdrachtgever: particulier
Foto’s: Martine Berendsen

Opgeleverd 2017
Tags: wonen, hout, nieuwbouw, renovatie, baksteen, landschap, wijn, landwinkel, bed and breakfast, aardwarmte, ecologisch bouwen, zonnecollectoren, zonnepanelen, hergbruik, gasloos, circulair, cradle to cradle